T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİTLİS / AHLAT - Ovakışla İlkokulu

Ovakışla İlkokulu

Telefon
04344212018
Belgegeçer
0
WEB
https://ovakislailkokulu.meb.k12.tr
Adres
Orta, Eski Karakol Cad. No1, 13400 Ovakışla/Ahlat/Bitlis
Vizyon
Okulumuzda, öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. Okulumuzda her veli, öğrencisine öğrenme için gerekli azami şartların sağladığını bilsin. İstedikleri zaman gelip öğrenme ortamlarını görsün. İstiyoruz ki... Okulumuzda, hem öğretenler hem de öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirleriningelişimine yardımcı olmanın önemini anlasın. İstiyoruz ki... Okulumuzda, çalışanlar gerekenleri yaparken kendilerinden emin olsun. Doğruları yaptıklarında alacakları cevaptan korkmasın ve gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın. İstiyoruz ki... Okulumuzda, herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın.
Misyon
Öğrencilerimizin Milli Eğitimin Genel Amaçları ve Temel ilkeleri doğrultusunda yetiştirilmesi, her şartta başarıyı elde edebilecek özgüveni kendisinde gören ve buna göre davranabilen, Atatürkçü düşünce sistemini benimsemiş bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için varız.
Başarılar
0
Öğretmen :11
Öğrenci :188
Derslik :9
Kütüphane Kitap Sayısı :2000
Öğretim Şekli :Tam Gün
Saatler
08.30 - 14.25
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İNGİLİZCE
Ulaşım
Beldeyi Ahlat´a bağlayan kara yolu kış şartlarına rağmen kapanmaz.Beldeyi Malazgirt´e ve Bulanık´a bağlayan yeni bir kara yolu yapılmıştır.Diğer köylerle ulaşım yapılabilmektedir.Belde diğer köylerin merkezi durumundadır.Köy yollarının birleştiği beldenin yolu 1995´ten beri asfalttır. Beldemizde bütün telefon operatörlerinin vericileri bulunmaktadır. Ayrıca beldede PTT Şubesi de hizmet vermektedir.
Servis Bilgisi
SERVİS BULUNMAKTADIR.
Yerleşim Yeri
Belde düz bir arazide kurulmuş olup arazi engebeleri yok denecek kadar azdır.Beldenin sahip olduğu düz arazi parçası -köy düzlüğü- olarak adlandırılır.Bazı düzlüklere halk tarafından isimler konulmuştur.Beldenin girişinde bulunan Alaaddin Ovası bunlardan biridir.Beldenin denizden yüksekliği 1900 metredir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Ahlat ilçe merkezine uzaklığı 18 km. Bitlis iline uzaklığı 80 km.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır